Info & FAQ's

Wat is het adres?
Martinus Van Gurplaan 41A
3920 Lommel

Openingsuren

 1. Dinsdag
  • Van 11:00u tot 17:00u
  • Van 18:00u tot 20:00u
 2. 1ste en 3de zaterdag van de maand
  • Van 11:00u tot 15:00u
 • place Hoe geraak ik daar?
  1. Met de auto:
   1. Vanuit Geel
    1. Indien je vanuit Geel komt volg je de Ringlaan N71 tot over de brug van het kanaal Beverlo. Eens de brug over en de rotonde voorbij, sla je de eerste links af en rij je de Martinus Van Gurplaan in. Na circa 800 meter kan je op de rechterkant de weggeefwinkel vinden.
   2. Vanuit Pelt
    1. Indien je vanuit de richting van Pelt de weggeefwinkel wilt bereiken, volg je de Ringlaan N71. Eens dat je de kruising met de N769 richting Luyksgestel voorbij bent, blijf je de N71 nog circa 1,9 kilometer volgen. Draai hierna naar rechts de Martinus Van Gurplaan in. Eens de straat ingereden bevindt de weggeefwinkel zich na 800 meter aan de rechterkant.
   3. Parkeren?
    1. Aan de kruising van de Martinus van Gurplaan en de Dalstraat kan er vlak bij de weggeefwinkel op een onverharde strook geparkeerd worden. Op deze plaats kan ook met aanhangwagens geparkeerd worden.
  2. Met het openbaar vervoer:
   1. Bus:
    1. Bus 84 Geel - Hamont. (deze heeft haltes in Hamont, Lommel, Mol en Geel). Stap af aan halte Werkplaatsen Dubbelrij, het is dan nog vijf minuten wandelen.
    2. Belbus 713 Lommel West, deze heeft haltes in Heeserbergen, Heuvel, Lommel, Werkplaatsen en Wijerwerken. Stap af aan halte werkplaatsen kerk.
   2. Trein
    1. Lommel Station is op ongeveer 20 minuten fietsen van de Weggeefwinkel (1 uur te voet)
    2. Aan het station kan je bus 58 nemen richting Beringen - Lommel tot halte Lommel Kerk. Daar stap je over op bus 84 richting Hamont - Geel en stap je af op halte Werkplaatsen Dubbelrij. Je bent dan ongeveer 25 minuten onderweg.
 • people_outline Mag iedereen spullen meenemen?

  Ja, iedereen mag spullen meenemen. Of je nu arm of rijk bent, werkend, schoolgaand, Belg of buitenlander, iedereen is welkom. Dieren zijn ook toegelaten, zolang zij de andere klanten niet storen.

 • question_answer Mag je zoveel meenemen als je wil?

  Ja, er staat geen limiet op. We vragen wel om respect te tonen voor het werk van de vrijwilligers en voor de andere klanten. Wees matig in wat je denkt nodig te hebben. "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht" (Ghandi)

 • swap_horiz Mag je spullen doorverkopen aan anderen?

  Ja. Wij gaan ervan uit dat doorverkopen van tweedehandsspullen niet gebeurt uit hebzucht, maar eerder uit noodzaak. Lonen en uitkeringen zijn vaak niet hoog genoeg om de stijgende kosten te kunnen betalen. Rekeningen kunnen enkel in geld betaald worden, niet in spullen. Wij proberen niet te oordelen over anderen en wij vragen van onze klanten dezelfde houding.

 • warning Welke spullen mogen gebracht worden en welke niet?

  Allerlei spulletjes zijn welkom, zolang ze nog netjes en bruikbaar zijn: huisraad, speelgoed, boeken, kledij, decoratie, toiletgerief, elektro, enz.

  Omdat onze ruimte beperkt is, aanvaarden we géén grote spullen (kasten, zetels, stoelen, bureaus, salontafels, lattenbodems, matrassen, lavabo’s …) en géén kapotte of niet-complete spullen.

  Heb je toch grote spullen die je wil wegschenken en die nog in orde zijn? Dan kan je deze (liefst met foto) aanbieden in onze Weggeefgroep op Facebook: Weggeefgroep Weggeefwinkel Olmen. Leden uit de Antwerpse en Limburgse Kempen kunnen er gratis spullen aanbieden en krijgen. De gever en ontvanger spreken onderling af waar, hoe en wanneer de schenking plaatsvindt.

 • restaurant Mag er ook voedsel binnengebracht worden?

  Dat is niet de bedoeling, het gaat om spulletjes. Traktaties voor onze vrijwilligers (cake, taart, chocolade) vallen buiten deze regel.

 • hourglass_empty Wanneer mag ik spullen binnenbrengen?

  Tijdens de openingsuren. Het is ook toegestaan om tijdens de openingsdagen al spullen af te geven van zodra er vrijwilligers aanwezig zijn.

 • directions_car Komen jullie ook spullen ophalen?

  Neen, wij werken met vrijwilligers en hebben daar helaas niet de tijd en middelen voor

 • attach_money Hoe komen jullie aan inkomsten als je alles gratis weggeeft?

  Kledij/schoenen die niet meer draagbaar zijn, oude metalen, en kapotte elektro bezorgen wij aan recyclagebedrijven, die ons daarvoor een vergoeding geven. Verder werken onze vrijwilligers op festivals, organiseren wij verkoopacties, kerstmarkten,…

  Als steun voor onze inspanningen zijn giften steeds welkom en hopen wij dat sympathieke mensen een actie voor ons op touw zetten voor Music for Life.

Openingsuren
 1. Dinsdag
  • Van 11:00u tot 17:00u
  • Van 18:00u tot 20:00u
 2. 1ste en 3de zaterdag van de maand
  • Van 11:00u tot 15:00u
Contact

0494/94.67.77phone

vzwhetgoudenhart@gmail.comemail

Martinus Van Gurplaan 41A Lommellocation_on

Ondernemingsnr.: ON 0553687579

 1. Bij giften van 40 euro of meer ontvangt u een fiscaal attest.
 2. Storten kan op rekeningnummer BE35 7755 9400 0537, met vermelding "17042 WZS Gouden Hart Lommel"

Instagram

arrow_upward