Partners

Samen staan we altijd sterker. Weggeefwinkel Het Gouden Hart staat open voor samenwerking met andere organisaties en verenigingen. Zo hebben we uitstekende contacten met o.a.

Vzw Actie MIN (Mensen In Nood)

Deze organisatie werd circa 30 jaar geleden in Mol opgericht om de directe noden van mensen die in armoede leven te helpen invullen. Zij voorzien momenteel een 80-tal gezinnen van voedselhulp, materiële hulp en andere bijstand.

Het Gouden Hart ondersteunt Actie MIN en de gezinnen indien er specifieke materiële noden zijn. Beide vzw’s wisselen ook eventuele overschotten of goederen uit die niet binnen hun concept passen.

Meer info: www.actiemin.be

Vzw Akindo

Akindo organiseert sinds 1966 vakanties voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen. Sinds 1998 vinden er eveneens jongerenkampen plaats. In samenwerking met De Zeshoek vzw breidden zij in 2004 het aanbod uit met vakanties voor gezinnen. De vakanties gaan door in het vakantiehuis Akindo in Lommel. De vzw richt zich vooral tot mensen uit sociaal kwetsbare milieus en begeleidingshuizen uit Vlaanderen.

Het Gouden Hart ondersteunt Akindo door alle kapotte of onverdeelbare kledingstukken naar hen te brengen, waarna zij deze per kilo verkopen voor extra werkingsmiddelen.

Meer info: www.akindo.be

Repair cafés

Repair cafés zijn georganiseerde ontmoetingsmomenten waar mensen kapotte spullen kunnen laten herstellen. Dit kan gaan van elektronica over kledij tot juwelen. Het aanbod van de te herstellen goederen hangt per café af van de beschikbare vrijwilligers.

Aangezien Het Gouden Hart het hergebruiken van goederen stimuleert, ondersteunen wij de organisatie van verscheidene repaircafés (Mol, Hamont-Achel, Leopoldsburg …) door aanwezig te zijn met een weggeefstand.

Oudercomité VBS Lommel-West

Het oudercomité van de nabijgelegen school organiseert jaarlijks een grootse Halloweentocht. In hun voorbereidingen maken zij hierbij gebruik van de zolder boven de weggeefwinkel en kunnen zij gebruik maken van allerlei gratis spullen uit de winkel.

Weggeefwinkel Olmen

Deze feitelijke vereniging bestaat uit vrijwilligers die actief waren in de oorspronkelijke weggeefwinkel in Olmen-Balen. Een aantal daarvan zet zich nu in voor Het Gouden Hart.

Onze weggeefwinkel ondersteunt deze vereniging door aanwezig te zijn met een weggeefstand en door actieve medewerking op hun jaarlijks Weggeeffestival.

De Facebookpagina van Weggeefwinkel Olmen kan je via volgende link vinden: Weggeefwinkel Olmen op Facebook

Hieronder zijn de contactgegevens te vinden van de overige weggeefwinkels in Vlaanderen

Bona Dea
 • Pallaaraard 44, 2290 Vorselaar
 • Derde dinsdag en zondag v/d maand: 13u30 tot 16u30
De Regenboog
 • Spoorwegstraat 63, 2600 Berchem
 • woensdag: 14u00 tot 18u00
De Weegbree
Helpende handen
 • Bertha de Dekenlaan 2c, 9320 Erembodegem-Aalst
 • Maandag tot vrijdag: 9u00 tot 18u00, zaterdag: 9u00 tot 12u00
Huisje van Overvloed
Magasin Gratuit!
 • Chaussée de Forest 195, 1060 Saint-Gilles
Weggeefwinkel Asse
Weggeefwinkel Brugge
Weggeefwinkel Rabot
Weggeefwinkel Telesnack

Openingsuren

 • Dinsdag
  • Van 11:00u tot 17:00u
  • Van 18:00u tot 20:00u
 • 1ste en 3de zaterdag van de maand
  • Van 11:00u tot 15:00u

Adres

Martinus Van Gurplaan 41A
3920 Lommel

Hoe ons bereiken?

Contact

Tel.: 0494/94.67.77 (Annemarie Kota)

E-mail: vzwhetgoudenhart@gmail.com

Ondernemingsnummer: ON 0553687579

Facebook

Terug naar de bovenkant van de pagina